Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovci: Zbog pogoršanog stanja vraćena u bolnicu

07.05.2020.

10:32

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: HRT/Marija Petrinović

Foto: HRT/Marija Petrinović

Foto: - / -

Ranije otpušten pacijent iz vinkovačke bolnice je zbog pogoršanja simptoma izazvanih koronavirusom ponovno vraćen u bolnicu, priopćeno je iz vukovarsko-srijemskog Stožera civilne zaštite. Deveti dan za redom u toj županiji nije zabilježen ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Riječ je o pacijentici starije životne dobi koja je, neslužbeno se doznaje, ranije bila otpuštena iz bolnice na kućno liječenje, a kako joj se u međuvremenu vratila temperatura, zbog predostrožnosti je ponovno hospitalizirana.
To je trenutačno jedini hospitalizirani pacijent na području najistočnije hrvatske županije, gdje u posljednja 24 sata nije zabilježen ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom te je time već devet dana županija bez novozaraženih.

U protekla 24 sata analizirano je 38 uzoraka i ni jedan nije bio pozitivan. Do sada je testirano 1308 osoba. Od izbijanja epidemije na području Vukovarsko-srijemske županije evidentirano je 40 oboljelih. Od jučer se izliječenima vode još dvije osobe iz Vinkovaca, te ukupan broj do sada oporavljenih osoba na području županije iznosi 28.
U samoizolaciji na području županije nalazi se 434 osoba. Među njima nema zdravstvenih radnika.
Tijekom jučerašnjeg dana zaprimljena je jedna prijava o kršenju samoizolacije, no provjerom je utvrđeno da je bila neosnovana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.