Hrvatski radio

Radio Osijek

14:15 / 23.01.2016.

Autor: Radio Osijek/HRV

Vinkovo u Vinogradarskoj kući Goldschmidt

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Vinogradarskoj kući Goldschmidt na atraktivnoj lokaciji Vučedol nedaleko od Vukovara blagdan svetog Vinka obilježen je i u vinogradima VUPIK-a .

Tradicionalno, i u vinogradima vukovarskog VUPIK-a proslavljen je blagdan svetog Vinka, zaštitnika vinograda i vinogradara, a unatoč hladnom subotnjem danu, gosti su se i ovaj put okupili na proslavi i druženju u Vinogradarskoj kući Goldschmidt na atraktivnoj lokaciji Vučedol nedaleko od grada. Središnji događaj proslave Vinkova bio je dakako, blagoslov vinograda sa željama za dobru i rodnu 2016. godinu, a fešta je u dobroj atmosferi nastavljena uz degustaciju vina i slavonske delicije. Na vatri na otvorenom pekle su se kobasica i slanina, a za dobru zabavu pobrinuli su se tamburaši.

VUPIK-ove vinograde blagoslovio je gvardijan vukovarski, fra Ivica Jagodić, simboličnim rezom označen je početak radova u vinogradima u novoj sezoni, a među gostima su bili i dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i direktor VUPIK-a Goran Miličević.

/tekst i foto HRV/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.