Hrvatski radio

Radio Osijek

Virovitica: Pacijentica u ordinaciji nožem izbola psihijatricu

28.01.2023.

20:33

Autor: Radio Osijek/TM

Psihijatricu je pacijentica napala u njezinoj privatnoj ordinaciji

Psihijatricu je pacijentica napala u njezinoj privatnoj ordinaciji

Foto: Screenshot FB / -

U subotu oko 17 sati pacijentica (37) nožem je nasrnula i izbola poznatu psihijatricu Elviru Koić, u njezinoj privatnoj ordinaciji u Virovitici. Iz PU virovitičko-podravske rekli su kako je napadačica uhićena te da je istraga u tijeku. Iz bolnice kažu kako je psihijatrica izgubila puno krvi, ali nije životno ugrožena.

Liječnica Sandra Frljević iz Objedinjenog hitnog bolničkog prijama u Općoj bolnici Virovitica rekla je kako je Koić primljena s višestrukim ubodnim ranama po cijelom tijelu. "Pacijentica je izgubila puno krvi, budući da je napad, prema informacijama koje zasad posjedujemo, trajao oko pola sata. Iako ima višestruke ubodne rane po cijelom tijelu, nije životno ugrožena. Njezino je stanje zasad stabilno", rekla je Frljević, a prenosi ICV.hr.

Koić su oštećene tetive na obje ruke te je prevezena na operaciju, javljaju mediji.

Elvira Koić poznata je psihijatrica koja je velik dio karijere posvetila radu s hrvatskim braniteljima oboljelima od PTSP-a, među kojima je osobito omiljena. Dugogodišnja je voditeljica Odjela za socijalnu psihijatriju Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot u Popovači. Radi s pacijentima iz cijele Slavonije, pa i Hrvatske.

Kako se navodi u njezinom životopisu na stranicama Nakladne kuće Verbum 57-godišnja Elvira Koić rođena je u Orahovici. Studirala je u Osijeku na Medicinskom fakultetu. Nakon Domovinskog rata, radila je u obiteljskoj medicini, a zatim je specijalizirala psihijatriju na KBC-u Rebro u Zagrebu. Kao psihijatar opće prakse u Općoj bolnici u Virovitici postala je primarijus i subspecijalist socijalne psihijatrije i psihijatrije u zajednici. Aktivni je član različitih stručnih liječničkih društava i udruga civilnog društva, a voditelj je Hrvatske udruge za prevenciju suicida (HUPS). Voditeljica je odjela za socijalnu psihijatriju u neuropshijatrijskoj bolnici Dr. Ivan Barbot u Popovači, a vodi i svoju privatnu ordinaciju. U permanentnoj je edukaciji, piše stručne i znanstvene radove. Objavila je knjigu „Pitali ste psihijatra”.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.