Hrvatski radio

Radio Osijek

11:53 / 03.08.2017.

Autor: Ksenija Zelenić

Virtualna šetnja osječkom Tvrđom - turistički proizvod

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osijeku je predstavljen novi turistički proizvod - Povijesni turistički obilazak Osijeka uz tehnologiju Virtualne Realnosti, razvijen u suradnji s domaćom IT tvrtkom Pointers d.o.o. www.pointerstravel.com i Udrugom CroCulTour - Hrvatsko društvo kulturnog turizma.
Od jeseni ovaj oblik turističkog razgleda grada bit će redovno dostupan svima, posebice turistima, u uredu Turističke zajednice grada Osijeka u Tvrđi, u sklopu popularnog Sajma antikviteta.

Prilikom digitalizacije ponude turističkog i gospodarskog sektora Grada Osijeka, Turistička zajednica grada Osijeka prva u hrvatskoj počela je s korištenjem VR360 tehnologije u suradnji s domaćom tvrtkom Pointers Travel. 
Jedinstvenost ovog projekta, očituje se u tome što se uz pomoć kostimiranih glumaca, postavljene scene, korištenjem rekvizita, glazbom te posebnim efektima iz prošlosti izradio Virtual video 360 snimak koji gledateljima daje iskustvo života prošlosti Osijeka.

Ovakvim pristupom predstavljanja turističkog sadržaja, vrijednosti i posebnosti lokacije kontinentalnog turizma i njezine povijesne i kulturne baštine, Osijek se želi pozicionirati kao atraktivna turistička lokacija u kontinentu Hrvatske, a cilj je povećati broj posjetitelja, produljiti njihov boravak, istaknuti prednosti destinacije i nametnuti se kao destinacija bogate povijesti i nezaobilazna točka pri planiranju putovanja prema Hrvatskoj.

Ton - iz programa Radio Osijeka - Krunoslav Weinpert  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.