Hrvatski radio

Radio Osijek

Virtualna utrka za pomoć stradalim područjima

02.01.2021.

13:55

Autor: Davor Lončarić

Virtualna utrka za pomoć stradalim područjima

Virtualna utrka za pomoć stradalim područjima

Foto: - / -

Rotary klub Osijek J. J. Strosmayer osmislio je novi projekt 53NJA (čitaj: PET TRI NJA). Virtualna utrka traje do 15. siječnja. Trčite, hodajte ili vozite bicikl i donirajte minimalno 53 kune. Prikupljeni novac bit će uplaćen za pomoć Petrinji, Sisku, Glini i okolici.

Discipline:

  • 5,3 km (trčanje)
  • 10 km (biciklizam)
  • 53 km (biciklizam)

Donacija iznosi 53,00 kune (po izboru može se uplatiti i veći iznos), a prijave za utrku su na stoperica.hr Prilikom prijave automatski se dodjeljuje virtualni startni broj.

"Drage prijateljice i prijatelji trkači, biciklisti, rekreativci - Petrinja, Sisak i Banija pogođeni su jakim potresom u kojemu je osim materijalne štete nažalost, izgubljeno i sedam života. Kao i uvijek rotarijanci su spremni pomoći i brzo i konkretno. U suradnji s članovima RC Sisak, a potkrijepljeno informacijama s terena, bit će donesena odluka gdje je pomoć prijeko potrebna te na koji način možemo dugoročno pomoći žiteljima potresom pogođenih područja. Uz suorganizatore, pokrenuli smo ovu humanitarnu akciju za sve sportaše i rekreativce", ističu organizatori iz Rotary Cluba Osijek Josip Juraj Strossmayer.

Predsjednik Rotary cluba J.J. Strossmayer, Velimir Slovaček, bio je gost današnjeg programa Radio Osijeka, a s njim je razgovarao Luka Mitar. Poslušajte razgovor. 

 

Velimir Slovaček - 53NJA

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.