Hrvatski radio

Radio Osijek

VIS Dinamiti u Osijeku gdje su počeli 1964.

02.12.2021.

17:10

Autor: Željka Bačić

Foto: HRT/Željka Bačić

Foto: HRT/Željka Bačić

Foto: - / -

U Kinu Urania večeras sjećanja i radosni susreti uz Dan grada. Alberto Krasnići, Dado Topić, Josip Boček i Ratko Divjak članovi Dinamita došli su u Osijek primiti nagradu Pečat grada Osijeka za izuzetna ostvarenja.

VIS Dinamiti najpoznatija je rock skupina iz Osijeka. Osnovana je 1964. i žarila je svojom glazbom do 1969. godine. Danas, a netko iz publike večeras je rekao, napokon, su primili Pečat grada za izuzetna ostvarenja u području kulture i na promicanju grada Osijeka u Hrvatskoj i inozemstvu. Kako je istaknuo Dado Topić (basist i pjevač), oni nose pečat grada šezdesetih godina. Dodaje kako žele da naš grad bude grad glazbe prepoznat u Hrvatskoj, kao grad gdje je sve počelo. Ratko Divjak  (bubnjevi) ističe kako je sve oko Dinamita fantastično, za njega je, dodaje, to bio najbolji bend, a što je najljepše i najvažnije i danas  mogu svirati, čak i bolje. Albero Krasnići (bas-gitara) je izjavio kako su se već tri puta okupili i zajedno sviraju i snimaju. Ukratko, uživaju u svirci i druženju i nakon toliko godina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.