Hrvatski radio

Radio Osijek

Više od 200 novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji

10.08.2022.

17:56

Autor: Radio Osijek/TM

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Screenshot / -

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena 1.872 nova slučaja zaraze virusom, a umrlo je 12 osoba, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Danas se u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji bilježi znatno veći broj novih slučajeva u odnosu na prethodne dane.

U Hrvatskoj je na bolničkom liječenju 607 zaraženih osoba, od kojih su 22 osobe na respiratoru. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj je 7.710, a u samoizolaciji je 3.591 osoba.

Prema podacima koje je objavio Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije, u protekla 24 sata evidentirana je 201 nova osoba pozitivna na SARS-CoV-2. Obrađena su 364 uzorka, što pokazuje da je udio pozitivnih među testiranima 55,2 posto. U osječkom se KBC-u liječe 32 covid pacijenta, od kojih je jedna osoba u Respiracijskom centru. U samoizolaciji je 28 osoba.


U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednjih 24 sata testirano je 226 osoba od kojih je 55 bilo pozitivno na koronavirus. Jedna osoba je preminula, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Među novooboljelima 20 je iz Vinkovaca, 14 ih je iz Vukovara, 4 osobe su iz Ivankova, po 2 osobe iz Otoka, Borova, Bošnjaka te po jedna iz Iloka, Županje, Andrijaševaca, Bršadina, Cerića, Lovasa, Mirkovaca, Negoslavaca, Ostrova, Trpinje i Vođinaca. Preminula je jedna osoba. Na području županije trenutno je aktivno 176 slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, od kojih je 21 covid pacijent na bolničkom liječenju. U samoizolaciji se na području županije nalaze 222 osobe. 

U Požeško-slavonskoj županij trenutno su aktivna 144 slučaja zaraze korona virusom – 4 osobe su hospitalizirane, dok su ostali na kućnom liječenju i u kućnoj izolaciji. Nitko nije u samoizolaciji. Na posljednjem testiranju obrađeno je 47 uzoraka – više od 72 posto, njih 34, bilo je pozitivno na SARS-CoV-2.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.