Hrvatski radio

Radio Osijek

#Visit Slavonia#Share Slavonia – drugi dio

03.09.2018.

14:46

Autor: Radio Osijek/TM

Objava na instagramu Wojciecha Tyluśa

Objava na instagramu Wojciecha Tyluśa

Foto: - / -

Hrvatska turistička zajednica organizira nastavak, kako ističu, odlično prihvaćene promotivne kampanje "Visit Slavonia, Share Slavonia", fokusirane na blogove i društvene mreže .

Slavoniju, njezine turističke lokalitete, običaje i delicije od 3. do 8. rujna doživjet će europski blogeri i influenceri iz Njemačke, Poljske, Velike Britanije, Francuske, Makedonije i Hrvatske, dok dvoje blogera dolazi iz Australije i Japana. 
"Nakon odlične kampanje, u sklopu koje je promotivne postove vezane uz Slavoniju dnevno vidjelo i pratilo više od milijun fanova diljem svijeta, odlučili smo popularne influensere i blogere dovesti u našu Slavoniju i to u one dijelove koji nisu bili obuhvaćeni u sklopu prvog dijela kampanje. Ovime svijetu približavamo hrvatsku kontinentalnu ponudu, posebno Slavoniju, koja ima veliki potencijal za razvoj cjelogodišnjeg turizma“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako će se nastaviti s kvalitetnom promocijom kontinentalne turističke ponude, posebice u razdobljima pred i posezone.

U programu „Visit Slavonia, Share Slavonia“ je Sophia Giesecke, porijeklom iz Kine i Vijetnama, a njezin drugi dom je New York gdje je studirala modni dizajn, te joj je jedan od šefova bio i poznati svjetski dizajner Alexander Wang. Njezin je blog vrlo čitan u svijetu, inspiracija je mladim djevojkama te nameće nove trendove u putovanjima i modi. U Slavoniju ponovno dolazi Wojciech Tyluś iz Poljske, koji zajedno sa suprugom uređuje blog CroLove, koji je u potpunosti posvećen Hrvatskoj te koji ostvaruje više od 150 posjeta tjedno. Autori bloga imaju i velik broj fanova na društvenim mrežama, gdje promoviraju ono najbolje od Hrvatske koju smatraju svojim drugim domom, a možda i budućom stalnom adresom. Iz Francuske stiže par Arthur i Claire, koji uređuju vrlo popularni blog Les Droners te su vrlo aktivni i na društvenoj mreži Instagram. "Ovi simpatični Francuzi za svoj blog i ljubav prema putovanjima kažu da je to postao njihov način života", napominju iz HTZ-a i dodaju kako se u kreiranju atraktivnih fotografija i videa, dronom koristi i japanski bloger Yuya Matsuo, koji je nekoliko puta boravio u Hrvatskoj. Do sada je obišao 27 europskih zemalja, obožava fotografiju, a svoje uratke dijeli s više od 300.000 fanova koji ga prate na društvenim mrežama i njegovom blogu jednostavno nazvanog Yuya Matsuo.
Program putovanja započeo je jučer u Zagrebu gdje su se blogeri, uz pratnju vodiča, upoznali s poviješću i znamenitostima glavnog grada Hrvatske. Petodnevni boravak u Slavoniji započinje danas u Virovitičko-podravskoj županiji gdje program uključuje obilazak Parka prirode Papuk i izletišta Jankovec te odlazak u Centar za posjetitelje „Dravska priča“ u Noskovačkoj Dubravi. Predviđena je i biciklistička tura po EuroVelo 13 ruti te posjet lokalitetu Rupnica, prvom geološkom spomeniku prirode u Hrvatskoj.
Program drugog dana boravka u Slavoniji uključuje posjet i obilazak Požeško-slavonske županije, gdje će blogeri imati priliku razgledati kamp Duboka koji se nalazi na rubnom dijelu Parka prirode Papuk u mjestu Velika. Predviđen je i obilazak vinarije Kutjevo uz kušanje vina, razgledavanje Požege uz stručnog turističkog vodiča te posjet turističkoj atrakciji Kukuruzni labirint koja se nalazi u mjestu Viškovci na pola puta između Pleternice i Požege. Tijekom trećeg dana boravka u Slavoniji blogerska ekipa posjetit će Brodsko-posavsku županiju, gdje će uživati u raznim aktivnostima poput jahanja konja na ranču Ramarin, kušanju vina u sklopu Seljačkog domaćinstva Opođe, a predviđen je i obilazak tvrđave Brod, eko-etno sela Stara Kapela, kao i značajnog krajobraza Gajna. Program uključuje i obilazak Osječko-baranjske županije, odnosno grada Đakova, posjet Državnoj ergeli Đakovo te lokaliteta oko jezera Borovik. Tijekom boravka blogera u Vukovarsko-srijemskoj županiji predviđen je stručni obilazak i upoznavanje s bogatom poviješću Vinkovaca i Županje, vožnja eko vozilima kroz Kunjevce, a tu je i sudjelovanje na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima, koje u vrijeme njihova boravka u Hrvatskoj upravo počinju.
Projekt će se na društvenim mrežama provoditi pod hashtagom #VisitSlavonia i #ShareSlavonia, a cijelo će putovanje i boravak blogera u Slavoniji biti uživo emitiran na društvenim mrežama HTZ-a iz kojeg ističu kako je dodatni promotivni značaj projekta činjenica što su svi blogeri, osim za putovanja, specijalizirani i za druge teme poput eno-gastronomije, kulture, mode ili fotografije.

visit-slavonia.jpg

visit-slavonia.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.