Hrvatski radio

Radio Osijek

Višnjevčani slave Malu Gospu

08.09.2022.

11:50

Autor: Radio Osijek

Gradonačelnik Ivan Radić u Višnjevcu

Gradonačelnik Ivan Radić u Višnjevcu

Foto: Grad Osijek / -

Crkveni blagdan posvećen rođenju Blažene Djevice Marije Višnjevčani slave kao Dan Mjesnoga odbora koji protječe u znaku svečane sjednice Vijeća te polaganja vijenaca i molitve za poginule branitelje i stanovnike Višnjevca. Jučer je održana i fišijada, a danas je u središtu mjesta uobičajena šarolika ponuda na štandovima.

Oba dana u Višnjevcu je bio gradonačelnik Ivan Radić koji je istaknuo kako je u gradskom proračunu za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture u Višnjevcu osigurano 20 % više novca nego godinu ranije. „Ove godine u Višnjevcu smo realizirali projekte u vrijednosti 4 milijuna kuna. Riječ je o rekonstrukciji Ulice Ivana Filipovića, Ulici Ante Starčevića i rekonstrukciji kanala Petruš. U studenome slijedi postavljanje javne rasvjete u ulici Crni put, tako da uistinu brinemo o svim dijelovima grada. Važno je istaknuti da je u planu dogradnja Osnovne škole Višnjevac kako bi sva djeca pohađala nastavu u jednoj smjeni”, rekao je Radić.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Višnjevac Mirko Ivković osobito je zadovoljstvo izrazio upravo zbog planova za proširenje škole i uvođenje jednosmjenske nastave, a gradonačelniku i gradskoj upravi zahvalio je na dosadašnjim investicijama u Višnjevcu. „Rekonstrukcija Ulice Ivana Filipovića ogledni je primjer dobre gradske investicije kojom je u cijelosti riješena problematika jedne ulice. Izdvojio bih i zacjevljenje kanala u Ulici Nikole Šubića Zrinskog, odnosno proširenje protočnosti kanala koji je stvarao probleme kod oborinskih voda”, rekao je Ivković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.