Hrvatski radio

Radio Osijek

Višnjici 1,2 milijuna kuna

08.09.2016.

09:43

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ergela Višnjica dobila je 1,2 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju skladišta i opreme za tov junadi te operacije s gnojivom, priopćila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na temelju odobrenih sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Sredstva su isplaćena za završeno ulaganje u sklopu podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ (operacija 4.1.2. „Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“).

Novac je na temelju kvalitetno izrađenog projekta dodijeljen PZ Ergela Višnjica iz Virovitičko-podravske županije, a 1,2 milijuna kuna "pokrit" će njihovo ulaganje u izgradnju skladišnih kapaciteta za gnojivo uz objekte za tov junadi i nabavu opreme za utovar, transport i primjenu gnojiva.

Do sada je korisnicima unutar operacije 4.1.2. za prihvatljiva ulaganja isplaćeno 11,3 milijuna kuna, priopćila je Agencija.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.