Hrvatski radio

Radio Osijek

Vitomir Lučić: "Imali smo dobar vikend"

16.08.2021.

13:56

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Od 13. do 15. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske, u prometu je zaustavljeno 5 vozača osobnih automobila i 3 vozača bicikla koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Zabilježeno je 146 prekršaja, od kojih izdvajamo 95 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 8 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. "S obzirom da smo imali hodočašće u Aljmaš ovaj vikend možemo ocijeniti kao dobar. Za vikend smo zabilježili 16 prometnih nesreća od kojih su tri bile s ozlijeđenim osobama, a 13 je bilo s materijalnom štetom. Tri su osobe lakše ozlijeđene.
Jučer oko 21 sat i 30 minuta na državnoj cesti odmah iza Bijelog Brda prema Dalju došlo je do naleta biciklista na divljač. Vozač i putnica su pali s vozila, a putnica je teško ozlijeđena," rekao je Vitomir Lučić iz Službe za sigurnost cestovnog prometa.
U četvrtak, 19. kolovoza policija će provoditi pojačano utvrđivanje prekršaja na vozače koji ne koriste sigurnosni pojas i koji koriste mobitel suprotno propisima.

Vitomir Lučić u programu Radija Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.