Hrvatski radio

Radio Osijek

Vjeran Marijašević na čelu osječkog SDP-a

20.03.2023.

13:23

Autor: Davor Lončarić/HRT Radio Osijek

Vjeran Marijašević

Vjeran Marijašević

Foto: SDP Osijek / HRT Radio Osijek

U Osijeku su jučer održani unutarstranački izbori na kojima je formirano novo vodstvo Gradske organizacije Socijaldemokratske partije. Izabrani su predsjednik, potpredsjednici i članovi Predsjedništva Gradske organizacije SDP-a. 


Za predsjednika je izabran Vjeran Marijašević. Potpredsjednici su Goran Kušec i Boris Piližota, a članovi su predsjedništva Dora Lukić, Hrvoje Ostrički, Svetozar Sarkanjac i Predrag Zima. 

Podsjećamo, u rujnu prošle godine ostavku je iz osobnih razloga podnio tadašnji predsjednik osječkog SDP-a Milan Blagojević, a Osijek je napustio i još jedan stranački čelnik Davor Vić. 

Novi predsjednik osječkoga SDP-a Vjeran Marijašević javnosti je bio poznat i kao nekadašnji glasnogovornik osječkoga Unikoma i televizijski novinar na lokalnoj televiziji. Danas je najavio kako se neće posebno obraćati medijima do petka, kada će SDP organizirati posebnu konferenciju za novinare na kojoj će se predstaviti kao novi predsjednik gradske organizacije, ali i najaviti planove rada u stranci.


SDP je u Osijeku, kao i mnoge druge političke stranke, postao gotovo neprimjetan javnosti nakon neuspjeha na posljednjim lokalnim izborima, a očita je namjera da se uz novo rukovodstvo stranka na lokalnoj razini što bolje pripremi za sljedeću godinu u kojoj nas očekuje nekoliko različitih izbora na nacionalnoj razini. Tijekom posljednja dva mandata gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića SDP je (uz HNS) aktivno sudjelovao u gradskoj vlasti kao dio vladajuće većine u gradskom vijeću, a ta je stranka imala i zamjenike gradonačelnika - Borisa Piližotu i Denisa Ambruša. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.