Hrvatski radio

Radio Osijek

Vlada imenovala povjerenike

26.01.2017.

20:45

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vlada je na današnjoj sjednici raspustila 12 gradskih i općinskih vijeća te razrješila gradonačelnike, općinske načelnike i njihove zamjenike zbog nedonošenja proračuna, odnosno odluke o privremenom financiranju. U Slavoniji su povjerenike dobili u Sikirevcima, Štitaru i Velikoj Kopanici.

Za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća i općinskog načelnika Sikirevci povjerenikom je imenovan Javorko Novak, Zlatko Dovhanja povjerenik je za općinu Štitar dok je za Veliku Kopanicu Vlada imenovala Josipa Glavačevića.
Dosadašnja načelnica općine Velika Kopanica Ružica Vukovac (Most nezavisnih lista) tvrdi da je svemu presudila politika. Svjesna je da ima puno neprijatelja jer je u njihovoj općini dvadeset godina vladao veliki nered. Pri tom misli na HDZ, koji ju je srušio zato što je odlučila tomu stati na kraj. Mjesni HDZ-ovci to opovrgavaju. Ivan Meteš ističe kako za proračun od 18 milijuna kuna nisu htjeli dati glas jer je prenapuhan, neostvariv - i netransparentan, jer vijećnici nisu dobili na uvid projekte predviđene za ovu godinu o kojima je pričala Vukovac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.