Hrvatski radio

Radio Osijek

Vladimir Ham: Treba povećati broj parkirnih mjesta u Retfali

25.03.2021.

12:11

Autor: Neven Knežević

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

Konferenciju za novinare u retfalačkom Žutom naselju održao je HNS-ov kandidat za gradonačelnika Vladimir Ham kako bi ukazao na potrebu izgradnje dodatnih parkirnih mjesta u tom dijelu Osijeka, jer, kako je rekao, "broj automobila u posljednje se vrijeme znatno povećao."

„Naše sugrađanke i sugrađani su nam se ovoga puta obratili s problemom manjka parkirnih mjesta u Žutom naselju. Naime, kako nedostaje parkirnih mjesta, puno vozača svoja vozila parkira nepropisno i na zelenim površinama. Stoga je naša inicijativa osigurati trideset i četiri nova parkirna mjesta,“ rekao je Dražen Slunjski, predsjednik HNS-ovog ogranka Retfala.

„U vrijeme kad sam ja odrastao u ovom Žutom naselju, automobila nije bilo u ovakvom broju kao što ih ima danas i vjerujem da traženje parkinga svaki dan kad dolazite kući s posla nije ugodna stvar. Svjedoci smo u kakve nas nezgodne situacije dovodi nepropisno parkiranje, kao na ovom raskrižju gdje parkirana vozila blokiraju pogled prilikom izlaska na glavnu prometnicu", rekao je HNS-ov kandidat za gradonačelnika Vladimir Ham. Problem s nedostatkom parkirnih mjesta treba riješiti što prije, rekao je Ham, te istaknuo da je Projektna dokumentacija za izgradnju trideset i četiri nova parkirna mjesta u Žutom naselju inicijativa koju će pokrenuti i u okviru proračuna za 2021.godinu. "Bit će to na uštrb jednog jako malog komada zelene površine i naravno da se to neće svima svidjeti, ali svi oni koji imaju problem s parkiranjem ovu će inicijativu pozdraviti. Ovdje smo kako bismo slušali prijedloge naših sugrađana i djelovali promptno te rješavali naizgled sitne komunalne stvari, ali one su te koje čine život u našem gradu,“ poručio je Vladimir Ham, predsjednik Podružnice HNS-a Osijek i HNS-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka.

Vladimir Ham

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.