Hrvatski radio

Radio Osijek

Vladimir Šišljagić kandidat za osječkog gradonačelnika

16.01.2021.

12:43

Autor: Radio Osijek / IF

Vladimir Šišljagić kandidat za osječkog gradonačelnika

Vladimir Šišljagić kandidat za osječkog gradonačelnika

Foto: - / -

Kandidaturu za gradonačelnika Osijeka istaknuo je danas Vladimir Šišljagić, predsjednik stranke Snaga Slavonije i Baranje. Istaknuo je kako se odlučio kandidirati kako bi pokrenuo grad koji predugo stagnira i propada.

U odluci o kandidaturi prevladale su isključivo emocije, osobna tjeskoba, tuga, ali i revolt zbog otužnog i deprimirajućeg stanja u gradu koje predugo traje, istaknuo je Šišljagić dodajući da je teško svakodnevno promatrati dugotrajnu stagnaciju, nazadovanje i propadanje grada iz kojeg ljudi iseljavaju.
"Osijek mora postati zanimljiv investitorima i poduzetnicima, onima koji su spremni ulagati u proizvodne pogone i otvarati radna mjesta. Da bi se to dogodilo mora se smanjiti prirez, komunalna naknada, spomenička renta, cijena zemljišta u poslovnim zonama, ali isto tako otkloniti sadašnje administrativne barijere u gradskoj upravi, preduga čekanja na razne dozvole i obveznu papirologiju", poručio je Šišljagić i dodao da bez razvoja gospodarstva i učinkovite gradske uprave Osijek nema budućnost. Želja im je "pokrenuti proizvodnju i gospodarstvo, otvoriti radna mjesta, vratiti našem gradu stvarni i zasluženi status europske metropole, gospodarskog, sveučilišnog, kulturnog, sportskog i turističkog središta Slavonije i Baranje".
Na novinarsko pitanje o pravosudnim postupcima koji se vode protiv njega zbog optužbi za zlouporabu položaja i ovlasti, Šišljagić je istaknuo da se postupak vodi već 8 godina i da je dvaput oslobođen na Županijskom sudu, a sada očekuje potvrdu oslobađajuće presude i na Vrhovnom sudu.
Podsjećamo, bivši osječko-baranjski župan i nekadašnji čelnik HDSSB-a Vladimir Šišljagić u siječnju prošle godine drugi je put nepravomoćno oslobođen optužbe da je s bivšim pročelnikom županijske Agencije za razvoj Martinom Marolinom izvukao 122.000 kuna iz Županije. Po optužnici, Šišljagića i Marolina tereti se da su pronašli pet poduzetnika od povjerenja i isplatili im županijske poticaje za njihove tvrtke, a oni su i do 80 posto tog iznosa morali vratiti njima na ruke, izravno ili posredstvom Zlatka Maksimovića, u to doba predsjednika županijske Skupštine koji je i svjedočio o tome u postupku.
Novinare je zanimalo i kako misli pobijediti na lokalnim izborima bez potpore "velikih" stranaka, a Šišljagić poručuje da na izbore izlazi "s imenom i prezimenom", bez ikakvih trgovačkih kalkulacija, dogovora i kompromisa te predizbornih koalicija s drugim strankama. Na izbore Snaga Slavonije i Baranje izlazi samostalno i traži povjerenje građana.
Na konferenciji za novinare predstavljeni su i neki od članova stranke - Drago Stojaković, Željka Fuderer-Levak, Božidar Šnajder, Zvjezdana Tuma-Pavlov i Marijan Ivić.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.