Hrvatski radio

Radio Osijek

12:33 / 26.01.2021.

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Vlakom usmrtio srnu, htio omastiti brk - sad odgovara za krađu

Vlakom usmrtio srnu, htio omastiti brk - sad odgovara za krađu

Vlakom usmrtio srnu, htio omastiti brk - sad odgovara za krađu

Foto: - / -

Vukovarsko-srijemska policija podnijet će kaznenu prijavu zbog krađe protiv 56-godišnjeg strojovođe koji je vlakom naletio na srnu, tijelo životinje je uzeo i time je oštetio lovačko društvo iz Starih MIkanovaca. Srna nalazila se u njegovom automobilu, a otkriven je u rutinskoj prometnoj kontroli.

Mrtvu srnu policija je pronašla u prtljažniku strojovođina automobila nakon što ga je 12. siječnja zaustavila u Vinkovcima i utvrdila da vozi pod utjecajem alkohola. Na automobilu je zatim obavljen očevid, a obezglavljeno tijelo srne je oduzeto i predano na čuvanje lovačkom društvu, izvijestila je danas vukovarsko-srijemska policija.
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 11. siječnja, nedaleko željezničke postaje Stari Mikanovci, 56-godišnjak upravljajući putničkim vlakom od Vinkovaca do Slavonskog Broda, naletio na srnu koja je udarom vlaka usmrćena. Po povratku istom kompozicijom 56-godišnjak je zaustavio vlak, uzeo srnu s mjesta naleta i smjestio u vlak, a po dolasku na kolodvor u Vinkovcima životinju je spremio u prtljažnik svog automobila.
Uz kaznenu prijavu zbog krađe na štetu lovačkog društva, strojovođa je zbog vožnje pod utjecajem alkohola kažnjen s 5.000 kuna i dvomjesečnom zabranom vožnje automobila.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.