Hrvatski radio

Radio Osijek

Vlatko Kopić novi-stari predsjednik osječkog HDZ-a

28.04.2016.

23:01

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na redovitoj skupštini Gradskog odbora HDZ-a grada Osijeka za predsjednika jednoglasno je izabran dosadašnji vršitelj te dužnosti Vlatko Kopić. Za nove članove u Gradskom odboru tajnim glasovanjem izabrano je još dvadeset kandidata.

Na Izbornoj skupštini aklamacijom je izabran novi/stari predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Osijek dr. Vlatko Kopić.

 Stranačkim izaslanicima obratili su se član predsjedništva HDZ-a, zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a OBŽ Ivan Anušić, i zastupnik u Hrvatskom saboru Ivan Radić koji su pozvali na istinsko zajedništvo svih članova HDZ-a u gradu Osijeku.

 Do sada su svi postavljeni ciljevi bili ispunjeni - od pobjeda na svim izborima u posljednje dvije godine, do povratka povjerenja građana Osijeka u ljude i jasnu viziju čelništva i članova Hrvatske demokratske zajednice, čulo se u govorima.

 "Mi nismo otišli sjediti u Zagreb i mirno gledati kako projekti od vitalnog značenja za Slavoniju i Baranju opet stoje po strani, te da za njih nema sredstava ili razumijevanja. Želim da Slavonija i Baranja dobiju svu podršku i pomoć koja je potrebna, i koja je obećana u predizborno vrijeme. Problemi koje imamo su veliki, a upravo je HDZ kroz naše zastupnike u Hrvatskom saboru, te uz pomoć Vlade Republike Hrvatske, odgovoran za njihovo rješavanje. Na tome ćemo intenzivno raditi, i za to nam treba podrška svakog člana HDZ-a u Osijeku i cijeloj Osječko-baranjskoj županiji", naglasio je Ivan Anušić.

Vlatko Kopić u izvješću o proteklom mandatu osvrnuo se na intenzitet i vrstu poslova kojima se Gradski odbor HDZ-a Osijeka bavio u proteklih deset mjeseci. Ključnim je ocijenio povratak na teren i ponovnu izgradnju izravnih kontakata sa članovima, te osnaživanje stranačke infrastrukture.

Od pozvanih 194, skupštini je nazočilo 168 izaslanika koji su jednoglasno izabrali dr. Vlatka Kopića za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a grada Osijeka, jednako kao i članove Nadzornog odbora.

Kako je bilo više kandidata za članove u Gradskom odboru, tajnim glasovanjem izabrani su Frano Barač, Ivan Begović, Željko Biočić, Domagoj Biuk, Ivana Davidović, Marela Đurić, Zdenko Gverijeri, Mate Jurčević, Marijana Kopljar, Sanja Kovačević, Željko Kovačević, Josip Mihaljević, Domagoj Mikulić, Zdravko Nalio, Milan Opačak, Igor Pandžić, Sanda Pašuld, Dalibor Pleša, Drago Šubarić i Marija Vrkić.

 

"Grad Osijek je lokomotiva cijele regije, i zato naša organizacija mora biti lokomotiva Hrvatske demokratske zajednice u Osječko-baranjskoj županiji. Ispred nas je razdoblje puno izazova, ali i želja i nade! I zato budite spremni na rad. No, rad će polučiti rezultate samo ako se budemo držali zajedno. Do pobjede stižu samo oni hrabri, a među vama vidim hrabre i odlučne žene i muškarce koji su spremni stranku dovesti do novih pobjeda", zaključio je u svome govoru dr. Vlatko Kopić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.