Hrvatski radio

Radio Osijek

Voda se povlači, štete ostaju

18.07.2016.

12:43

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Srećom, nije trebala evakuacija stanovništva nakon što kanali i kanalizacijska mreža nisu mogli primiti ogromnu količinu oborina. Oko 120 l palo je u Gradu Našicama i okolnim općinama za samo 10 sati.

Nakon obilne kiše, poplavna se voda na našičkom području povukla i sada se zbrajaju štete. U Općini Podgorač mjesni vatrogasci stanovnike i danas opskrbljuju pitkom vodom, a u Donjoj Motičini je u tijeku crpljenje vode iz prepunih bunara. Nakon prijave šteta, očekuje se već sutra ili najkasnije u srijedu da će župan Vladimir Šišljagić proglasiti elementarnu nepogodu- kaže predsjednik osječko- baranjskog Stožera za zaštitu i spašavanje Željko Kraljičak dodajući kako očekuje do kraja dana izvješća o prijavljenim štetama. Zahvalio je svim službama  te mještanima za pomoć i strpljenje, nedostaci na terenu su sagledani, izjavio je za Radio Osijek, i učinit će se sve da u sličnim situacijama ne dođe do katastrofe. Ni najstariji se ne sjećaju tolike količine vode koja se prelijevala iz kanala na ceste,  u dvorišta i na oranice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.