Hrvatski radio

Radio Osijek

Voda zdravstveno ispravna, ali cisterne ostaju

09.04.2018.

11:08

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Voda zdravstveno ispravna, ali cisterne ostaju

Voda zdravstveno ispravna, ali cisterne ostaju

Foto: - / -

Voda u Slavonskom Brodu je zdravstveno ispravna i može se koristiti za piće i ostale potrebe kućanstva, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ). No, unatoč tomu cisterne s vodom za sada - ostaju .

Stručno povjerenstvo za vodu za ljudsku potrošnju je 9. travnja održalo telefonsku Sjednicu te je, uzimajući u obzir sve rezultate praćenja vode za ljudsku potrošnju kroz razdoblje od tjedan dana tako zaključilo.
U skladu s člankom 12. Stavak 5.  Zakona o vodi za ljudsku potrošnju, Povjerenstvo smatra da javni isporučitelj vodnih usluga treba nastaviti uzorkovanje i kontrolu crpilišta i mreže sukladno državnom planu monitoringa i u skladu s redovnim planovima internih kontrola vodovoda, navodi se u priopćenju.
Tijekom vikenda obavljene su pripreme za povratak učenika u škole nakon proljetnih praznika. U sve škole dopremljene su cisterne i spremnici. Roditelji su pozvani da djeci pripreme bočice za vodu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.