Hrvatski radio

Radio Osijek

Vodovod- Osijek s najsuvremenijom opremom

15.06.2016.

13:55

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Čelnici Vodovoda- Osijek i zagrebačke tvrtke AGRA potpisali su ugovore za nabavu specijalnih suvremeno opremljenih vozila za sustav odvodnje i vozila s kamerama za kanalizaciju. Isporuka do kraja godine.

Riječ je o posljednjoj komponenti Projekta Osijek- kaže direktor Vodovoda- Osijek  Ivan Jukić i dodaje kako će sa današnja dva potpisana ugovora biti poboljšana vodokomunalna infrastruktura Grada Osijeka. Tri  specijalna vozila namijenjena su čišćenju  sustava odvodnje, a dva vozila s kamerama bit će za snimanje zdenaca te za najsuvremenije snimanje kanalizacije. Njihova je vrijednost 11 milijuna kuna, od kojih 75 posto ide iz EU fondova. Vodovod je pokazao  da dobro održava svoju infrastrukturu i to na visokoj razini kvalitete- ističe Jukić. Potvrdio je to i direktor i vlasnik  tvrtke AGRA  za trgovinu iz Zagreba Srećko Oroz. Prije točno 10 godina  bile seu prve veće isporuke za osječlki Vodovod s naprednim tehnologijama, a današnje potpisivanje ugovora reprezentativno je i za AGRU i po pitanju opreme i po ukupnom iznosu. Oroz posebno ističe kako je riječ o  najmodernijim vozilima, koja će biti pioniri u Hrvatskoj. Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić je čestitao na ovako važnim postignućima za Vodovod i Grad, istaknuvši kako  sa 99 posto pokrivrenosti u vodoopskrbnoj mreži te sa oko 95 posto kanalizacije, Osijek spada među vodeće, jer to nemaju ni neki "jači" gradovi. Zaključio je šalom kako više ni u kanalizaciji nema tajni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.