Hrvatski radio

Radio Osijek

Vodstvo HNS-a ima stranačku potporu s istoka

14.06.2017.

16:36

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osijeku je održan sastanak Slavonsko-baranjskog regionalnog saveza s predsjednikom Središnjeg odbora HNS-a Matijom Posavcem, međimurskim županom ujedno liderom rezultata HNS-a na netom održanim lokalnim izborima. Na sastanak nisu pozvani novinari te se stranka oglasila priopćenjem za javnost.

"Demokratičnost i uvažavanje različitosti mišljenja u stranci ogledala se i tijekom osječke rasprave na kojoj je članstvu odgovoreno na otvorena pitanja", stoji u priopćenju regionalnog saveza HNS-a.

"Stranka nije predsjednik, saborski zastupnik, Središnji odbor. Stranka su ljudi na terenu, članovi stranke, u podružnicama, u ograncima, općinama, gradovima i županijama. Oni su ti koje treba slušati i uvažavati njihovo mišljenje. Pravac u kojem će stranka nastaviti djelovanje ovisi o svima zajedno, a iskreni i otvoreni razgovor i pristup puno više vrijedi od širih propitkivanja", rekao je predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Matija Posavec. Naglasio je kako su protekla događanja pogodila brojne interese i očekivanja onih koji su priželjkivali nestabilnu političku scenu. Svjesni da teške odluke neminovno donose i nove smjerove, uz preduvjet sazrijevanja procesa demokratizacije države i stranke, uvjereni su da će HNS ovoj zemlji nastaviti donositi najbolje i najvidljivije projekte kao i do sada.

Evidentna potpora vodstvu stranke koja se ogledala u brojnim pojedinačnim istupima potvrdila je da stranka nikada nije i neće mijenjati svoje izvorne vrijednosti, usprkos napadima koji na HNS traju dvadeset i sedam godina.

Najbolji odgovor na napade koje stranka trenutno proživljava je konačni rezultat odnosno bolje društvo u cijelini koje ćemo ostvariti, prije svega, temeljeno na našim neupitnim vrijednostima i programima, složni su članovi.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.