Hrvatski radio

Radio Osijek

Volontiraju i pomažu gradu u akciji "72 sata bez kompromisa"

14.10.2020.

17:47

Autor: Radio Osijek/TM

Volontiraju i pomažu gradu u akciji "72 sata bez kompromisa"

Volontiraju i pomažu gradu u akciji "72 sata bez kompromisa"

Foto: - / -

Osijek će ovoga tjedna biti dio međunarodnog volonterskog projekta 72 sata bez kompromisa. Više od 250 mladih Osječana odlučilo je izaći iz svojih komfor zona te beskompromisno kroz volontiranje pomoći društvu u kojem žive i rade.

Od 15. do 18. listopada u cijelome svijetu odvija se međunarodni volonterski projekt 72 sata bez kompromisa u kojem će sudjelovati 14 hrvatskih gradova i jedna općina. Uz Dubrovnik, Karlovac, Metković, Rijeku, Sinj, Sisak, Slavonski Brod, Split, Suhopolje, Zadar, Šibeniku, Križevce, Krk i Zagreb našao se i grad Osijek. "Vrijedne legice i lege već treću godinu sudjeluju u ovome projektu, a ove godine će kroz 50-ak volonterskih akcija marljivi Osječani čistiti, bojati, krečiti, peglati, družiti se s potrebitima, plesati, nositi, spremati... Jednostavno raditi sve ono što je potrebno kako bi pomogli ljudima u potrebi te društvu u cjelini", ističe Vlatka Ivančičević, koordinatorica projekta za grad Osijek i dodaje: "Volonterske će se akcije odvijati u petak i subotu, a prepoznat ćete ih tako što će vam u oko upasti zelena boja majica i zeleni plakati koji ''viču'' - tu smo! Volontiramo, radimo i mijenjamo društvo! Kažu mladost-ludost, a 72 sata bez kompromisa je upravo to – volonterska avantura za mlade za koju se beskompromisno zakačiš u 72 sata."
Ovogodišnji slogan projekta je: ''Budi promjena!'' Inspiriran je brojnim pričama i iskustvima sudionika 72 sata bez kompromisa, jer oni kažu tko uskoči i prijavi se jedne godine, nastoji činiti dobro i biti promjena u svakidašnjim situacijama – darivanjem svog vremena, znanja, vještina i osmijeha za drugoga.

72h_2.jpg

72h_2.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.