Hrvatski radio

Radio Osijek

14:29 / 17.10.2020.

Autor: Radio Osijek

Volontiranje jedan od ključeva pomoći društvu

foto:HRT, Luka Mitar

foto:HRT, Luka Mitar

Foto: - / -

Ovogodišnjem međunarodnom volonterskom projektu "72 sata bez kompromisa" pridružilo se više od 280 mladih Osječana s ciljem pomoći društvu uz slogan "Budi promjena" .

Krečilo se, kopalo, čistilo ili jednostavnije – bilo na dispoziciji društvu u posljednja 72 sata diljem Hrvatske, pa tako i na brojnim lokacijama u Osijeku. I sve to zahvaljujući volonterima kojima nije bilo teško zasukati rukave.

Specifični smo po tome što naši volonteri tek dan ranije saznaju što će raditi. No, ono što nas veseli su reakcija i vrijeme koje je uloženo u spremnost ostavljanja traga i pomoći u zajednici, rekao je jedan od koordinatora Stjepan Ivanović tijekom radova na uređenju vrtića u osječkom naselju Jug 2.

A da su spremnost na društveni angažman upravo na ovaj način u najvećoj mjeri prepoznali studenti, našoj ekipi potvrdila je volonterka Dora Kujek:

- S obzirom da se na volontiranje moglo prijaviti i grupno, zabilježili smo izniman odaziv studenata što nam je posebno drago. S druge strane i osobno mi je cilj biti što proaktivnija tijekom studija, upoznati razne vještine, ostaviti traga i ono što je najvažnije - otići obogaćen, zaključila je Kujek uz još jedan poziv mladima za priključivanje sličnim akcijama kojih će u budućnosti sigurni smo, biti još i više. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.