Hrvatski radio

Radio Osijek

11:53 / 01.06.2020.

Autor: Radio Osijek//TM

Vozio bicikl s 3,10 promila alkohola u krvi

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / -

Policija je tijekom pojačanog nadzora prometa od 29. do 31. svibnja zaustavila 36 vozača (33 vozača osobnih automobila i 3 biciklista) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Rekorder je bio biciklist u Beničancima s 3,10 promila, priopćeno je iz Policijske uprave Osječko-baranjske.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 30. svibnja, u 21,12 sati u Beničancima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist. 44-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Beničanaca utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 3,10 grama po kilogramu.
Istoga dana, u subotu, 30. svibnja, u 06,10 sati, u Đakovu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, a počinitelj je napustio mjesto događaja. "Brzom intervencijom policije vozač je naknadno pronađen. 20-godišnjak iz Đakova osobnim je automobilom upravljao bez položenog vozačkog ispita, a alkotestiranjem mu je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,11 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 44 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 negativnih prekršajnih bodova.
Još jedan mladi vozač vozilom je upravljao pod utjecajem alkohola, što je otkriveno nakon što se u nedjelju, 31. svibnja, u 02,20 sati u Vrbici dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Kod počinitelja, 22-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Starih Mikanovaca, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,44 grama po kilogramu. Vozaču je određeno smještanje u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.
Policija u svom dnevnom izvješću navodi kako je tijekom vikenda evidentirano 307 prekršaja od kojih je 179 prekoračenja brzine kretanja vozila, u 30 slučajeva bilo je nekorištenje sigurnosnog pojasa, 25 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 7 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 65 ostalih prekršaja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.