Hrvatski radio

Radio Osijek

VPC i Agropark u Valpovu

14.12.2022.

12:57

Autor: HRT / Radio Osijek

Valpovački poduzetnički centar

Valpovački poduzetnički centar

Foto: Grad Valpovo / -/-

Početna konferencija u sklopu projekata "Izgradnja Valpovačkog poduzetničkog centra" i "Agropark - izgradnja poduzetničke infrastrukture" održana je u Valpovu. Nositelji su projekta Grad Valpovo i Valpovački poduzetnički centar doo.

Novi Poduzetnički centar ukupne površine 1105,11 m2 sastojat će se od 2 laboratorija za testiranje podsustava električnih vozila i testiranje električnih pogona, 3 proizvodna pogona, 2 skladišta te 5 uredskih prostora.

Zgrada će imati prostore za prijenos znanja, usvajanje novih modela poslovanja i razvoj inovativnih prototipova koje će kasnije poduzetnici moći komercijalizirati. Na ovaj način spaja se znanost i poduzetništvo u svrhu razvoja gospodarstva u Valpovu.

Gradu Valpovu odobren je i projekt izgradnje zgrade Agroparka sa zelenom tržnicom. Ukupna površina Agroparka, koji će biti izgrađen na prostoru stare valpovačke tržnice je 749,40 m2, a sastojat će se od 7 uredskih prostora, 1 edukacijsko - prezentacijskog prostora te središnjeg dijela zelene tržnice ukupne površine 309,26 m2 na kojem će se nalaziti štandovi. U sklopu zgrade nalazit će se i spremište te hladnjača za čuvanje proizvoda.


Matko Šutalo

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.