Hrvatski radio

Radio Osijek

Vrata će otvoriti i kozmetički saloni

29.04.2020.

12:30

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Kozmetički saloni, zbog specifične djelatnosti, moraju zadovoljiti visoke standarde kako bi ponovno otvorili svoja vrata. Osječka kozmetičarka Suzana Weinpert ispričala nam je kako je provela vrijeme izolacije, kako je uredila prostor, koju je zaštitnu opremu nabavila te što očekuje nakon otvorenja.

"Trideset sam godina u struci i mogu reći da su ovo doista posebne okolnosti", kaže nam osječko kozmetičarka Suzana Weinpert koja se posljednjih dana priprema za ponovno otvorenje salona. Više od mjesec dana izolacije iskoristila je za stručno usavršavanje i edukaciju, ali i uređenje prostora, a posljednjih dana nabavlja opremu potrebnu za ispunjavanje iznimno visokih standarda rada u salonu, od zaštitnih maski, vizira, sredstava za dezinfekciju i slično.
"Počet ćemo 4. svibnja s djelatnostima koje su našim klijentima najneophodnije, a bit će to usluge pedikure, manikure i neki kraći, jednostavniji kozmetički tretmani, naravno, uz poštivanje vrlo strogih mjera", kaže nam sugovornica te dodaje da je upita i zahtjeva klijenata puno, no da će raditi tako da sve bude najsigurnije i za djelatnike i za klijente.
Na upit kako će se kriza i zastoj u radu, upravo u vrijeme kada je potreba za uslugama kozmetičara pojačana, odraziti na poslovanje, Suzana Weinpert nam kaže da to za sada ne može procijeniti, no da je iznimno zahvalna hrvatskoj Vladi na pomoći zahvaljujući kojoj će moži nastaviti i dalje raditi.

Osijek- kozmetičarka Suzana Vajnpert

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.