Hrvatski radio

Radio Osijek

Vrdoljak i Vrkić o suradnji u Osijeku

09.10.2015.

16:06

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na predstojećim parlamentarnim izborima potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak bit će na drugome mjestu na izbornoj listi, a predsjednik Županijskog odbora te stranke Stjepan Čuraj na trinaestome. U sjedištu HNS-a poslijepodne su razgovarali sa čelnicima Gradske uprave.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić u razgovoru s novinarima istaknuo je kako je zadovoljan suradnjom s koalicijskim partnerima. "Došao sam pozdraviti svoje prijatelje i koalicijske partnere i reći im ovako javno kako ih volim i da svi zajedno očekujemo uspjeh na predstojećim parlamentarnim izborima", ističe, "jer bez njihova rada ni ja ne bih bio ovako uspješan gradonačelnik."

Spomenuli su i projekte koji mijenjaju vizuru i budućnost Osijeka - šetnicu, ali i termoelektranu-toplanu, vrijednu 300 milijuna eura.

"Projekt gradnje termoelektrane trebao bi se početi provoditi baš nekako u vrijeme izbora. Očekujemo potpisivanje ugovora do kraja godine,a gradnju u idućem mandatu" - rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Ističe kako je riječ "o najvećem ulaganju u povijesti Osijeka i okolice."

"Ako budemo razgovarali o postignućima, te o dijelovima programa  u iduće četiri godine - primjerice o INI - očekujem uspjeh na izborima, naveo je među ostalim potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. Osvrnuo se i na povratak izbjegličkog vlaka iz Mađarske, rekavši kako je naftna kompanija INA i budućnost u Hrvatskoj prava tema razgovora sa susjedima, "a ne tamo nekakav vlak".

Odgovarajući na pitanja novinara, rekao je među ostalim kako je do danas Hrvatska izdvojila 11 milijuna kuna za prolazak izbjegličkoga vala sa Bliskog istoka kroz našu zemlju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.