Hrvatski radio

Radio Osijek

Vrdoljak: Ne zazivamo izbore, ali želimo biti spremni za njih

15.09.2018.

22:59

Autor: Hina/Davor Lončarić

Vrdoljak: Ne zazivamo izbore, ali želimo biti spremni za njih

Vrdoljak: Ne zazivamo izbore, ali želimo biti spremni za njih

Foto: - / -

Predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak izjavio je kako su osnivanjem izbornog stožera u stranci htjeli pokazati kako žele biti operativno spremni ako do izbora dođe te kako ne zazivaju izbore, ali neće do beskraja slušati one koji nisu spremni na izbore, a govore da bi ih voljeli.

Na upit novinara u Osijeku kako ocjenjuje stabilnost Vlade RH, Vrdoljak je rekao kako nemaju problema s većinom. Volio bih da Vlada izađe pred Sabor s programom Vlade za sljedeće dvije godine, tako da ne bude više potencijalnih ucjena pojedinih saborskih zastupnika, nego da jasno znamo što su nam ciljevi u sljedeće dvije godine i tražiti potvrdu Sabora za to, rekao je Vrdoljak. Dodao je kako nije problem u tome ima li unutar neke stranke problema, nego je problem ima li ova Hrvatska šansu biti bolja.

Na upit hoće mirovinska reforma u budućnosti doista donijeti bolji život umirovljenicima, ustvrdio  je da sigurno hoće, ali ne samo zbog reforme. 
Očekujem da će naše gospodarstvo u budućnosti biti bolje nego danas, a obrazovni sustav našu djecu učiniti konkurentnijom nego što smo mi i da će zbog toga na bazi gospodarskog rasta i gospodarskih aktivnosti u mirovinskom fondu biti dosta sredstava kako bi naši umirovljenici u budućnosti dostojanstveno živjeli. To je ključ svega, rekao je Vrdoljak.

HNS je, rekao je, zadovoljan komunikacijom koju je oko reforme imao s ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem. Jasno smo rekli zašto branimo postojanje 2. stupa i iza toga stojimoMogu reći da smo se s njim oko reforme složili sa oko 95 posto stvari. Treba još uskladiti detalje, ali slično razmišljamo, zaključio je Vrdoljak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.