Hrvatski radio

Radio Osijek

07:55 / 24.10.2012.

Autor: Tatjana Mautner

Vrdoljak: „Tako treba! Ne diže se buka i radi se“

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općina Petlovac ove je godine veliko radilište – uz snažno zalaganje Vlade provodi se niz projekata komunalne infrastrukture ukupne vrijednosti 15 milijuna kuna, u što se danas uvjerio i ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak.

 Kod pojedinih projekata općinski proračun od četiri i pol milijuna kuna nije dostatan za pokriće deset posto cjelokupne investicije, koliko treba osigurati lokalna zajednica, ali od njihove realizacije se ne odustaje, rečeno je na sastanku s načelnikom općine Petlovac Dragom Dominićem. Vrdoljak je istaknuo kako je riječ o općini koja je zbog nedostatka novca godinama bila na začelju lista prioriteta, ali da su bili strpljivi i pripremali projekte koji se sada realiziraju. „Načelnik općine nije galamio, nije kukao, nego je kucao na sva vrata kako bi se pripremili za vrijeme kada će se projekti moći realizirati. Apsurdno je u 21. stoljeću govoriti da se tek sada rješavaju opskrba pitkom vodom, plinom, elektroenergetska mreža, rasvjeta i ceste. Zbog svih ljudi koji su odlučili ostati u svojim selima, posebno treba poticati razvoj općina kao što je Petlovac,“ rekao je Vrdoljak.

Prema Dominićevim riječima pomoć države nužno je potrebna za nastavak radova na nekoliko objekata, no s nekim će se projektima kandidirati i za fondove Europske unije

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.