Hrvatski radio

Radio Osijek

Vrijedne žene pomažu starijim kućanstvima

15.09.2020.

12:22

Autor: Radio Osijek / IF

Vrijedne žene pomažu starijim kućanstvima

Vrijedne žene pomažu starijim kućanstvima

Foto: - / -

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek završnom konferencijom obilježilo je kraj projekta "OsnaŽENA - Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem Žena". Njime su u protekle dvije godine zaposlili 35 žena koje su pomagale starijima.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek potpisalo je s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt naziva „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem Žena“. Ukupna je vrijednost projekta 5.679.225,20 kuna, a prijavljen je u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda. Projekt se u partnerstvu s Gradom Osijekom, Centrom za socijalnu skrb Osijek i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te u suradnji s Općinama Čepin, Šodolovci, Vladislavci i Vuka provodi već dvije godine, počeo je 30. svibnja 2018. i završava 30. studenog 2020. godine.

U listopadu 2018. godine zaposleno je 35 žena koje se dvije godine brinu o najmanje 140 krajnjih korisnika, a do sada je projektom obuhvaćeno 386 krajnjih korisnika koji su primili ukupno 79 281 uslugu pomoći i podrške. Za vrijeme trajanja projekta 33 žene, pripadnice ciljane skupine teže zapošljivih žena, stekle su javnu ispravu/certifikat programa obrazovanja i/ili osposobljavanja, kako bi bile konkurentnije na tržištu rada.

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek prijavilo se za nastavak projekta Zaželi pa očekuju da će uskoro žene ponovno naći posao, a krajnji korisnici, stari i nemoćni, dobiti potrebnu pomoć u kućanstvu, ali i druženje i razgovor koji su često najpotrebniji.

OsnaŽENA

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.