Hrvatski radio

Radio Osijek

Vrijeme pogoduje radovima u Tvrđi

06.11.2018.

11:49

Autor: HINA/ Samir Klasiček

fotografije Samir Klasiček

fotografije Samir Klasiček

Foto: - / -

Radove na obnovi stare Vojne pekare i izgradnji Trga Vatroslava Lisinskog u Tvrđi obišao je danas osječki gradonačelnik Ivan Vrkić. Očekuje se da bi radovi, vriejdni 66 milijuna kuna, mogli biti završeni i prije roka, odnosno početkom jeseni iduće godine. .

Završen je najzahtjevniji dio građevinskih radova na projektu obnove Trga Vatroslava Lisinskog u osječkoj Tvrđi te rekonstrukciji zgrade stare austrougarske vojne pekare vrijednom više od 60 milijuna kuna. Vladimir Iličić, direktor tvrtke Montemont kao izvođača radova, izvijestio je  kako se privode kraju konstruktivne sanacije i već se naziru konture budućeg izgleda Trga.
Naveo je kako je na gradilištu ukupne površine oko 12 tisuća četvornih metara svakodnevno angažirano između 50 i 60 radnika, a iako je rok za završetak radova kraj 2019. godine, vjeruje da će biti gotovi početkom jeseni iduće godine. Jedna od sastavnica projekta je obnova zgrade stare vojne pekare i njeno pretvaranje u Edukativno informativni i turistički centar mladih. Pročelnica gradskog Upravnog odjela za programe EU Kornelija Mlinarević kazala je kako se, osim hostelskog smještaja s 55 kreveta u 15 smještajnih jedinica, u ovom objektu planiraju ugostiteljski, edukativni, zabavni te kulturno-turistički sadržaji koji će bitno pridonositi podizanju atraktivnosti turističke ponude grada.
Napomenula je kako se nakon obnove na Trgu Vatroslava Lisinskog, uz ostalo, planira i održavanje sadržaja Osječkog ljeta kulture, Osječkog ljeta mladih, Urban festa te brojne druge priredbe poput koncerata ili eno-gastro priredbi, koje su se do sada održavale na drugim prostorima u Tvrđi.
Projekt je ukupno vrijedan 66 milijuna kuna, od čega se s 84 posto iznosa, ili 52 milijuna kuna financira bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.
Radove je obišao i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.