Hrvatski radio

Radio Osijek

Vrkić :" Bit ću prvi službenik, prvi računovođa i prvi komunalac Osijeka"

20.04.2017.

15:48

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Aktualni gradonačelnik Ivan Vrkić ponovno želi biti gradonačelnik Osijeka kako bi nastavio pozitivne promjene koji je sa svojim partnerima i suradnicima započeo, rekao je na predstavljanju svoje kandidature koju podupiru SDP, HNS, HSS i ANU. umirovljenici .

Prošla godina pokazuje da je više od 900 ljudi ipak zaposleno u Osijeku, da se bolje puni gradska blagajna i da smo mi u prethodnoj godini u plusu oko 20 milijuna kuna, istaknuo je  Vrkić, ali i dodao da ima mjesta za napredak: "Samo onaj čovjek koji služi svojem gradu može njime upravljati. Želim biti gradonačelenik bez moći. Zanima me samo posao, raditi u korist svoga grada. Zatekli smo grad s 42 milijuna minusa. Ove godne doći ćemo do pozitivne nule. Radimo svaki dan sve više. Osijek ćemo promijeniti kada shvatimo da se svatko mora malo promijeniti da bismo svi zajedno promijenili cijeli grad".

U sklopu predstavljanja kandidature Ivana Vrkića za gradonačelnika Osijeka, predstavljeni su i kandidati za zamjenike - Žana Gamoš i Boris Piližota. 

Žana Gamoš rođena je u 1979. gdje je završila Opću gimnaziju, a 2006. diplomirala na Pravnom fakultetu. Tijekom studiranja radila je kao voditeljica-novinarka, a od 2006. do danas zaposlena je u Regionalnoj veletržnici Osijek d.d. na poslovima poslovne tajnice i pravnice. Od 2013. predsjednica je Uprave i direktorica dva trgovačka društva, Regionalne veletržnice Osijek d.d. i ULO hladnjače d.o.o. Osijek. Uz profesionalnu karijeru aktivna je članica Volonterskog centra u Tenji, Udruge bosanskih Hrvata Prsten Podružnice Osijek i Udruge za kreativnu edukaciju Školarac iz Tenja.

Boris Piližota rođen je u Osijeku 1978. Završio je Opću Gimnaziju, diplomirao na Ekonomskom fakultetu, a na Poslijediplomskom studiju Poduzetništvo stekao je titulu magistra ekonomskih znanosti.Veći dio radnog iskustva stekao je u realnom sektoru (osiguravateljski i bankarski sektor) na različitim rukovodećim pozicijama, a od 2013. obavlja funkciju predstojnika Područne službe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Osijeku.

Predsjednik HSS-ove regionalne asocijacije Zvonko Pongrac: "U ove četiri godine Osijek je promijenjen nabolje. Vrkić sve rješava dijalogom, izlaskom na teren." 

Predsjednik stranke Aktivni nezavisni umirovljenici Drago Šerić posebno se osvrnuo na Vrkićevu socijalnu osjetljivost: "Zakonski minimum za socijalne programe i umirovljenike je 18 milijuna kuna. Za mandata Ivana Vrkića iz proračuna je u četitri godine isplaćeno četiri i pol puta više-82 milijuna."  

Predsjednik HNS Ivan Vrdoljak Vrkića je opisao kao jednog od najotvorenijih i najtolerantnijih političara Hrvatske: "Čovjek koji je desetcima godina u politici, prolazio je golgote, ali u pravilu stvarao prijatelje i političke protivnike pretvarao u partnere. Ako od Osijeka želimo napraviti grad tolarancije i otvorenosti, onda moramo imati takvog gradonačelnika. To je Ivica Vrkić. Baš takav gradonačelnik."

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić drži kako Slavoniji ne treba puno već nada i energija koja će osloboditi kreativni potenicijal marljivih Slavonaca. "Nemojte osnivati povjerenstva za Slavoniju, dajte ljudima da rade. Osigurajte društvo jedankih mogućnosti. Zato sam ponosan i sretan što podupirem Ivana Vrkića koji će to omogućiti".

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.