Hrvatski radio

Radio Osijek

Vrkić je negativan

24.06.2020.

10:26

Autor: Radio Osijek/TM

Ivan Vrkić, veljača 2020. (Foto: HRT/Monika Kralj)

Ivan Vrkić, veljača 2020. (Foto: HRT/Monika Kralj)

Foto: - / -

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je proteklih pet dana bio u samoizolaciji, u utorak je obavio kontrolni test koji je pokazao da je negativan na koronavirus, izvijestila je osječka Gradska uprava.

Gradonačelnik Vrkić obavio je u utorak kontrolni test na koronavirus s obzirom na činjenicu da se susreo sa susjedom kod kojeg je potvrđeno postojanje virusa.
"Rezultat testa gradonačelnika je negativan, no, on ostaje u samoizolaciji do 29. lipnja kada će biti učinjen drugi kontrolni test na prisustvo virusa. Gradonačelnik svoje poslove nastavlja obavljati od kuće", priopćeno je iz osječke Gradske uprave.
Na svom Facebook profilu Vrkić je objavio: "Dragi prijatelji, hvala vam na brizi i riječima potpore. Od petka sam vlastitom odlukom u samoizolaciji, a evo dočekao sam i rezultate testa na Covid-19. Naime, ne može mi ni korona ništa - rezultat je negativan. Svejedno ostajem u samoizolaciji do ponedjeljka kada će me ponovno testirati na prisustvo virusa, a svoje poslove dotad nastavljam obavljati od kuće. Vjerujem da nitko ne želi novo pooštravanje mjera, a kako se virus vratio u naš grad, potičem i vas da se nastavite pridržavati mjera prevencije i ostanete zdravi. I naravno, hvala zdravstvenim radnicima na angažmanu", poručio je Vrkić, koji se na predstojećim parlamentarnim izborima na HNS-ovoj listi natječe za saborski mandat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.