Hrvatski radio

Radio Osijek

Vrkić neće imati veću plaću

10.02.2015.

19:38

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najnovije dezinformacije u svezi s primanjima gradskih dužnosnika, uznemiravaju javnost nepostojećim skandalom, priopćeno je iz gradske uprave.

U nedjelju su čelnici Građanske opcije grada Osijeka Miroslav Vanek i Miroslav Šimić na konferenciji za novinare govorili o najavljenom povećanju koeficijenata za obračun plaće gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića i njegovih zamjenika Denisa Ambruša i Vladimira Hama. Podsjetimo, oni su tada novinare izvijesitili kako će u četvrtak na sjednici Gradskog vijeća biti povećan koeficijent Vrkićeve plaće s 5,27 na 6,42, a njegovim zamjenicima s 4,47 na 5,27. Tada su javno postavili pitanje znači li to povećanje plaća gradskih čelnika te najavili kako će tražiti detaljno pojašnjenje na sjednici gradskoga vijeća. 

Pisanje medija o toj temi izazvalo je već danas reakciju gradske uprave. Priopćenjem za javnost istaknuli su kako se zlonamjerno plasiraju neistinite informacije te ocijenili kako je to u tijesnoj je svezi s uskogrudnom željom za zadobivanjem medijske pozornosti. U priopćenju se ističe kako je gradonačelnik potkraj prošle godine naložio stručnim službama da onemoguće očekivani rast dužnosničkih plaća do kojega je trebalo doći zbog izmjena Zakona o porezu na dohodak.

"Osobnim su primjerom gradonačelnik i suradnici željeli poslati poruku zaposlenicima, gradskim tvrtkama i proračunskim korisnicima da se od svih očekuju konkretni rezultati i osobna odricanja, a Ivan Vrkić ovom je intervencijom bio odlučio osigurati godišnju proračunsku uštedu od oko 81.000 kuna", priopćeno je iz gradske uprave. 

Pojašnjeno je također kako će usklađivanjem internih akata biti povećani koeficijenti, no bruto plaća gradonačelnika Vrkića na kraju će biti manja za oko 2.700 kuna. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.