Hrvatski radio

Radio Osijek

Vrkić odustao od sufinaciranja letova

15.10.2016.

18:31

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nije dugo trajala gradonačelnikova odluka da Grad sufinancira karte za letove Osijek- Dublin za Božić i Novu godinu u visini 500 kn. Mišljenje Osječana je podijeljeno, od odobravanja do grubih komentara.

Građanima je dao mogućnost izjašnjavanja na Facebooku, što su mnogi iskoristili i izrazili nezadovoljstvo. Bilo je mišljenja kako će oni koji su ostali i plaćati onima koji su Osijek napustili. Oprba ga je napala zbog, kako kažu, ulagivanja građanima uoči lokalnih izbora, što je dodatno utjecalo na gradonačelnikovu odluku da se o toj temi raspravlja na sljedećem Gradskom vijeću. Na Facebooku je Ivan Vrkić napisao zaključivši tu temu rasprave:

"Nakon emocionalne bure koju je izazvala rasprava o uvođenju prometovanja izravnom avionskom linijom između Osijeka i Dublina ono što je najvažnije mislim da je postignuto, a to je da smo pripomogli da kroz ovo prvo putovanje za Božić i Novu godinu skratimo muku onih koji će posjetiti svoj grad. Priča o subvenciji nije nikakva mjera niti populizam nego čista poruka u kojoj smo imali namjeru pripomoći najprije prometovanju i jačanju osječke zračne luke, a potom dati i materijalno do znanja našim sugrađanima koji su u tuđini da nam je do njih stalo i da ih kroz redovitu komunikaciju želimo upoznati s onim što radimo u gradu i navijestiti im da uskoro očekujemo novac iz fondova Europske unije koji je na razini jednoga proračuna, gotovo do 500.000.000,00 kn (novac koji će Grad Osijek dobiti i koji će zasigurno pomoći u otvaranju novih radnih mjesta). Moram istaknuti kako nitko od nas nije mislio da 500,00 kn potiče povratak, 500,00 kn je poruka u kojoj se vidi da Osijek voli svoje sugrađane koji su ga napustili i da će učiniti sve da se vrate. Što se tiče ankete na Facebooku zahvaljujem se svima koji su se uključili u taj dijalog, komentari su podijeljeni pa će konačni zaključak hoćemo li uložiti najavljeni novac ipak donijeti Gradsko vijeće. Odluku mogu donijeti sam, ali nakon što sam čuo vaše viđenje smatram da je ovakav način konačne odluke najprimjereniji. S ovim zaključkom želim završiti svaku daljnju raspravu o ovoj temi."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.