Hrvatski radio

Radio Osijek

Vrkić: prva je zadaća promijeniti gradsku vlast

06.03.2013.

12:34

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kraj nesposobnosti, klijentelizmu i nepotizmu u gradskoj upravi i gradskim poduzećima. Budućnost Vrkić vidi u novim tehnologija, brizi za mlade, te izgradnji novih umirovljeničkih domova

Prva nam je zadaća promijeniti ovu vlast, rekao je na novinskoj konferenciji SDP-ov, HNS-ov i HSU-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka Ivica Vrkić, jer kako je istaknuo, naš grad predugo ne zna što je to razvoj, blagostanje i zadovoljan život većine građana. Svoju kampanju Vrkić vodi pod geslom „Zajedno u promjene", a program vidi u dva dijela. Prvi, koji bi se ostvarivao u četverogodišnjem mandatu, sastojao bi se u potpori osnivanju tvrtki s novim tehnologijama, te osnivanju fonda za projekte Europske unije, te fonda za socijalno najugroženije građane, a poticalo  bi se i uvođenje besplatnih dječjih vrtića, te izgradnja novih umirovljeničkih domova. U drugom dijelu programa, takozvanoj viziji koja bi se ostvarivala do 2020 godine, Vrkić je uz ostalo naveo projekt prenamjene nekadašnjeg poligona "C" u građevinsko zemljište namijenjeno stambenom zbrinjavanju mladih. Zauzimat će se i za odgovornost,  sposobnost i prestanak nepotizma u gradskoj upravi i javnim tvrtkama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.