Hrvatski radio

Radio Osijek

Vrkić - Raspisat ću nagradu za vandalom!

29.07.2016.

14:00

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječki gradonačelnik Vrkić spreman je raspisati nagradu kako bi se otkrio autor akronima koji auto lakom ostavlja tragove na svježe obojanim pročeljima privatnih zgrada, kuća i zgradama u povijesnoj jezgri Osijeka Tvrđi. U pomoć je pozvao članove Kohorte koje je ugostio u Gradskom poglavarstvu.

"Bojimo se ući u projekt obnove secesijskih zgrada u Europskoj aveniji za koji smo spremili 2,5 milijuna kuna i za koji tražimo partnera!" - rekao je gradonačelnik Vrkić 

Vrkić je pokazao slike "potpisanih" zgrada u Tvrđu nazvavši to "patološkom pojavom"

"Pohvalno je to što radi naša Kohorta i ja ne tražim da oni "uhvate lopova" već želim ukazati da je s jedne strane riječ o urbanom oslikavanju u dogovoru s građanima i gradom, a s druge strane vandalizam! - rekao je Vrkić.

Vrkić je pozvao građane da mu pomognu u pronalaženju počinitelja.

"Pozivam tog momka. Ako si frajer izađi van pa se pokaži!" - pozvao ga je Vrkić.

Domagoj Tomas glasnogovornik Kohorte osudio je kako je rekao škrabotine i pohvalio suradnju s gradom od koje očekuje i daljnju pomoć u novim akcijama u suradnji s osječkom grafiterskom scenom.

Petar Živković zadužen za grafite u Kohorti predložio je da se nađu neki novi zidovi za one koje imaju višak energije.

"Pružit ćemo i mi ruku pomirenja" - zaključio je gradonačelnik Vrkić te dodao da ako ne uspije prvi korak onda će morati u drugi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.