Hrvatski radio

Radio Osijek

Vrtići i jaslice 1. rujna otvaraju vrata

28.08.2017.

12:54

Autor: Samir Klasiček

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvadeset osam vrtića i jaslica, koji djeluju u sklopu Dječjeg vrtića Osijek, u novoj će pedagoškoj godini pohađati 2936-ero djece, što je čak 200 više negoli je prvotno planirano. Nažalost, zbog nedovoljnog broja odgojitelja, neki od 40-ak zahtjeva koji se još razmatraju, morat će biti odbijeni.

A kako ne bi bilo neželjenih posljedica, iz Dječjeg vrtića Osijek pozivaju roditelje koji još nisu podmirili dugove iz protekle pedagoške godine, da to učine do 1. rujna.  Napominju kako tijekom ljetnih mjeseci nisu željeli pokretati ovrhe u nadi da će dugovi biti plaćeni.

Veći broj djece u vrtićima objašnjava se  povećanim zapošljavanjem mladih roditelja i porastom nataliteta, na što ukazuje veći broj obitelji s troje djece. No, u Dječjem vrtiću Osijeku kažu i kako među roditeljima sve više raste svijest o važnosti socijalizacije djece u predškolskoj dobi.  

Pedagoška godina u dječjim vrtićima počinje 1. rujna. Bez obzira na to što je prvi dan u mjesecu petak, svi podcentri u sklopu Dječjeg vrtića Osijek otvaraju svoja vrata i počinju redovite programe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.