Hrvatski radio

Radio Osijek

VSŽ: 35 novozaraženih - svaki treći test bio pozitivan

24.07.2020.

12:01

Autor: Radio Osijek/TM

VSŽ: 35 novozaraženih - svaki treći test bio pozitivan

VSŽ: 35 novozaraženih - svaki treći test bio pozitivan

Foto: - / -

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima s kojima Stožer civilne zaštite raspolaže do 8 sati, analiza 103 uzorka u posljednja 24 sata otkrila su 35 novih slučajeva zaraze koronavirusom .

Osam osoba kojima je nalaz na koronavirus bio pozitivan je iz Vinkovaca, četiri novooboljele osobe su iz Vukovara, tri iz Županje, po dvije novozaražene osobe su iz Vrbanje, Borova, Gradišta, Gunje i Vođinaca, dok po jedna dolazi iz Starih Mikanovaca, Cerne, Bošnjaka, Đeletovaca, Ilače, Ivankova, Komletinaca, Novih Jankovaca, Nuštra i Rokovaca.
Zbog COVID-a19 hospitalizirano je deset osoba, dok se 231 osoba nalazi na kućnom liječenju. 
Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 321, od kojih je 88 osoba izliječeno, a 2 osobe su preminule ( 1 osoba preminula sa COVID-om, 1 od COVID-a).
U samoizolaciji na području županije nalaze se 583 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana utvrđena su 3 kršenja samoizolacije.
Sve je više zaraženih u sustavu zdravstva. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je 15 zdravstvenih radnika (3 liječnika, 7 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 54 djelatnika (8 liječnika, 16 medicinskih sestara/tehničara, 21 drugi zdravstveni radnik i 9 nezdravstvenih radnika).

načelnik Stožera VSŽ Zdravko Kelić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.