Hrvatski radio

Radio Osijek

VSŽ :  Dodijeljene nagrade i priznanja najboljim sportašima u 2022. godini

28.02.2023.

16:01

Autor: Marija Vukasović Petrinović

VSŽ :  Dodijeljene nagrade i priznanja najboljim sportašima u 2022. godini

VSŽ :  Dodijeljene nagrade i priznanja najboljim sportašima u 2022. godini

Foto: Marija Vukasović Petrinović / Radio Osijek

U  Poduzetničkom inkubatoru u Vinkovcima održana je svečanost dodjele priznanja za najbolje sportaše i sportske kolektive u prošloj godini na području Vukovarsko-srijemske županije. Čestitali su im, uz ostale,  vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, gradonačelnik Ivan Bosančić i  pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Hrvoje Balen.  Uime svih nagrađenih, zahvalila je kapetanica Ženskog odbojkaškog kluba Enna Vukovar, Barbara Kelava.

Nakon što je nagrađena za najbolju perspektivnu sportašicu Vinkovaca, Magdalena Bliml (Judo klub Vinkovci) dobila je isto priznanje i na županijskoj razini. Plaketa je za ovo područje pripala Nataši Dermiček (Klub dizača utega Vukovar). Perspektivnim sportašem godine proglašen je Nikola Todorović (Klub dizača utega Vukovar), a plaketu je dobio Stiv Tomić (Judo klub Vinkovci).

Ivana Purkić (Atletski klub osoba s invaliditetom Vinkovci) svojim je rezultatima zaslužila priznanje za najbolju parasportašicu – trener Marko Leovac preuzeo je  nagradu, jer se parasportašica nalazi na pripremama reprezentacije.

Plaketa za istaknuti rezultat pripala je Ana Mariji Kovač (Plivački klub Cibalae Vinkovci).

ŽOK Enna Vukovar osvojio je nagradu za najbolju žensku ekipu, dok je nagrada za najbolju momčad pripala HNK Vukovar 1991. Šahovski klub Vinkovci osvojio je plaketu za momčadski uspjeh.

Najboljom sportašicom Vukovarsko-srijemske županije proglašena je Diana Pavlović (Judo klub Vinkovci): „Judom sam se počela baviti jer volim borilačke vještine, ali uz to, sport je to koji je spoj aerobike i gimnastike, a možemo se njime baviti i timski i pojedinačno. U skorijoj budućnosti planiram se zaposliti, ali i nastaviti trenirati jer bez juda ne mogu zamisliti svoj život“, izjavila je Pavlović istaknuvši kako se nije nadala nagradi jer smatra da je velik broj sportaša zaslužio biti na njenom mjestu.

Sportaš godine je Ante Brkić (Šahovski klub Vinkovci), a zbog spriječenosti dolaska nagradu je preuzeo njegov otac Zdenko Brkić.

Nagrade najboljim sportašima uručio je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić. „Možemo se itekako ponositi sportskim uspjesima naših sportaša, posebice ako uzmemo u obzir da se za sport ne izdvajaju sredstava kolika bi trebala jer gospodarska situacija to ne dozvoljava. Imamo izuzetno vrijednih pojedinaca i ekipa, a mi ih na ovaj način pokušavamo potaknuti da nastave živjeti sportski život te da kroz sport obiđu svijet i prožive svoju mladost“, rekao je Dekanić dodavši kako je dodjela nagrada mali način zahvalnosti sportašima, ali i njihovim trenerima i roditeljima na ogromnom entuzijazmu, radu i naporu uz pomoć kojih su došli do dodijeljenih nagrada.

Dodjelu nagrada i priznanja najuspješnijim sportašima i sportskim kolektivima organizirali su Županijski savez sportova, Vukovarsko-srijemska županija, Plava Vinkovačka televizija i ovogodišnji domaćin Grad Vinkovci.


VSŽ :  Dodijeljene nagrade i priznanja najboljim sportašima u 2022. godini

VSŽ :  Dodijeljene nagrade i priznanja najboljim sportašima u 2022. godini

Foto: Marija Vukasović Petrinović / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.