Hrvatski radio

Radio Osijek

VSŽ: Na COVID -19 pozitivne još dvije osobe

31.03.2020.

12:59

Autor: Marija Petrinović

fotografije: HRT/mp

fotografije: HRT/mp

Foto: - / -

Na području Vukovarsko – srijemske županije potvrđena su još 2 pozitivna slučaja zaraze korona virusom. Prema posljednjim podacima, sada je na području Županije 13 oboljelih, među kojima je šest hospitalizirano.

„S jučerašnjim danom testirane su 134 osobe. Jedna pozitivna osoba je bliski kontakt liječnika iz Vinkovaca, a druga je iz Županje. U samoizolaciji na  području županije nalaze se 723 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana bilo je 8 dojava o kršenju samoizolacije. Pritom su iutvrđena dva kršenja mkjera“, navode iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko – srijemske županije.  

Napominju i kako su COVID-19 ambulante imale 13 poziva od kojih je jedan poziv upućivao na sumnju na koronavirus, a drugi pozivi su proslijeđeni obiteljskim liječnicima.

Opća županijska bolnica Vinkovci trenutno ima 6 hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji radi blažih simptoma bolesti.

 

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u vremenu od 22 sati 29. ožujka do 22 sati 30. ožujka, evidentirala ukupno 11 dojava o kršenju mjera samoizolacije, priopćio je glasnogovornik Dragoslav Živković. Izvršenim provjerama, policijski službenici su utvrdili dva kršenja mjera samoizolacije, o čemu je izviješten Državni inspektorat. Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, tijekom protekla 24 sata, na kontrolnim punktovima na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, policijski službenici su utvrdili 18 kršenja mjera. Osobe zatečene bez ovjerene i potpisane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta, odnosno stalnog boravišta, policijski službenici su upozorili i uputili u obvezu njenog ishođenja te odvraćali nazad na mjesto prebivališta.

 

    

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.