Hrvatski radio

Radio Osijek

VSŽ: Sve škole od ponedjeljka opet 'na daljinu'

04.11.2021.

20:31

Autor: Marija Vukasović Petrinović

VSŽ: Sve škole od ponedjeljka opet 'na daljinu'

VSŽ: Sve škole od ponedjeljka opet 'na daljinu'

Foto: - / -

Sve škole u Vukovarsko-srijemskoj županiji kojima je županija osnivač - idućega tjedna, od 8. do 12. studenoga, prelaze na C model nastave, odnosno praćenje 'na daljinu'. U samoizolacij je trenutačno sedmero nastavnika i 833 učenika.

Odlučio je tako županijski stožer Civilne zaštite, a potvrdio za sve vinkovačke osnovne škole gradski stožer na čelu s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem.

Odluka je očekivana zbog velikog rasta dnevno novooboljelih od COVID-a 19, među kojima je, primjetno jako puno učenika odnosno djece i mladih, a sve veći broj razreda je u izolaciji.

Podsjetimo, s današnjim danom potvrđena je zaraza kod 18 nastavnika i 146 učenika, dok je u samoizolaciji  7 nastavnika i 833 učenika.

S ciljem smanjenja zaraze i stavljanja epidemiološke situacije pod kontrolu, odluke o prelasku na C model nastave potpisali su župan Damir Dekanić odnosno u ime Grada Vinkovaca gradonačelnik Ivan Bosančić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.