Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar bez dvojezičnih natpisa

28.02.2013.

14:24

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski branitelji Vukovara ujedinjeni u Stožer za obranu hrvatskog Vukovara ako ustreba i silom će spriječiti postavljanje dvojezičnih natpisa u Gradu Vukovaru, poručeno je sa konferencije za novine Stožera.

Vlada i Ministarstvo uprave još jednom pozvani da odustanu od namjere postavljanja dvojezičnih tabli u tome gradu. Predsjednik Stožera Tomislav Josić zamjerio je Vladi, ali i medijima, da ignoriraju sve ono za što se zalaže i što traži Stožer za obranu hrvatskog Vukovara poručivši kako vukovarski branitelji neće nikome dozvoliti da "provodi bilo kakve zakone koji se temelje na posljednjem popisu stanovništva". "Sve što se radi po posljednjem popisu stanovništva kršenje je Ustava", ocijenio je Josić pozvavši državne vlasti da, kao i u Vrgorcu, u Vukovaru obave provjere prebivališta te biračke popise. Na konferenciji za novinare pročitana su imena desetak osoba iz Vukovara protiv kojih se vodio istražni postupak ili im je suđeno ili su osuđene za ratni zločin u agresiji na Vukovar 1991. godine, a koje, kako je rečeno, od vremena procesa mirne reintegracije ne žive u Vukovaru jer su u bijegu, ali se i dalje nalaze na popisu stanovništva i u biračkom popisu Vukovara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.