Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar će dobiti novu zgradu Hitne medicine

20.07.2020.

12:24

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek/ilustracija

foto Radio Osijek/ilustracija

Foto: - / -

Grad Vukovar je Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije darovao zemljište na kojem će biti izgrađena zgrada Hitne medicinske pomoći u Vukovaru u Županijskoj 27. Ugovor o darovanju potpisali su gradonačelnik Ivan Penava i ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Mato Matić.

Sadašnji prostor koji koristi Zavod za hitnu medicinu u Vukovaru neodgovarajući je i ne predstavlja trajno rješenje, a darovano zemljište dobra je lokacija za izgradnju nove zgrade Zavoda zbog blizine Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar. Vrijednost zemljišta ukupne površine 2270 četvornih metara procijenjena je na 751 tisuću kuna. U zgradi od 519 četvornih metara bit će smješteni prostori za reanimaciju, za lijekove, edukaciju, za liječnike i medicinske sestre te garaža za vozila. Ulično pročelje bit će oblikovano prema uvjetima Ministarstva kulture, prema pročelju nekadašnje zgade na tom mjestu dok će dvorišno pročelje dobiti suvremeni oblik. Početak radova očekuje se već tijekom ovoga mjeseca. Vukovarsko-srijemska županija u ovoj je godini za 1. fazu izgradnje izdvojila milijun i 700 tisuća kuna, a 2. fazu će nastojati završiti u idućoj godini-rekao je ravnatelj Matić. 

ravnatelj Matić i gradonačelnik Penava

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.