Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar dobio novi stadionski kompleks

12.11.2021.

18:09

Autor: Marija Vukasović Petrinović/HINA

Foto: Grad Vukovar/ M.Šlafhauzer

Foto: Grad Vukovar/ M.Šlafhauzer

Foto: - / -

Na mjestu nekadašnjega gradskog stadiona u Vukovaru novoizgrađeni stadionski kompleks u Ulici 204.brigade, u koji je uloženo 12,2 milijuna kuna iz Intervencijskog plana grada Vukovara, svečano je otvorio gradonačelnik Ivan Penava.

Projekt su financirali Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije 72,77 posto (gotovo devet milijuna kuna), Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara 22,38 posto (više od 2,7 milijuna kuna), te Grad Vukovar (600 tisuća kuna).
"Ovo je lijepi moderan objekt financiran sredstvima Europske unije i sa zadovoljstvom smo danas ovdje", rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i dodao kako je stadion namijenjen svim građanima kojima će služiti za sport i rekreaciju.
Penava je također rekao da je novi stadionski kompleks druga kapitalna investicija u Vukovaru realizirana iz Intervencijskog plana, nakon Gradske tržnice, u koju je uloženo 20 milijuna kuna.
Uz već postavljenu atletsku stazu te tribine koje imaju 186 sjedećih mjesta, izgrađen je novi središnji teren s pomoćnim igralištem te nova 34 parkirališna mjesta za osobne automobile i dva parkirališna mjesta za autobuse.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.