Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar dobio novo komunalno pristanište "Marinu"

24.05.2019.

13:42

Autor: Davor Lončarić

Foto: Davor Lončarić

Foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u Vukovaru je otvorio novo komunalno pristanište "Marinu" te najavio veliki projekt kojim će, među ostalim, ove godine početi gradnja vukovarske obilaznice.

Komunalno pristanište "Marina" u Vukovaru prvi je takav projekt Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na rijekama. Vrijedan je 9,6 milijuna kuna, a komunalno pristanište ima 140 vezova za manje i veće čamce. Lučka uprava predat će ga na upravljanje Gradu Vukovaru, a Grad na koncesionara koji  bude zadovoljio uvjete natječaja. U funkciji će ostati i staro pristanište za čamce i manje brodove u gradskom središtu koje nema dovoljno velike kapacitete za grad Vukovar, najavio je gradonačelnik Ivan Penava. 

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je kako je pola milijuna kuna za novu marinu izdvojeno iz Fonda za obnovu i razvoj Vukovara, a najveći dio su sredstva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. 

Na današnjem sastanku u gradskoj upravi najavljeno je kako će ove godine biti raspisan natječaj za gradnju vukovarske obilaznice vrijedne 200 milijuna kuna, a u tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Sljedećeg bi tjedna trebala biti donesena odluka o obnovi željezničke pruge Vinkovci-Vukovar, a taj je projekt vrijedan 600 milijuna kuna. Sve je to dio projekata koje je Vlada prihvatila na sjednici održanoj u Vukovaru, a tada je istaknuto kako će u obnovu cjelokupne vukovarske komunalne infrastrukture biti uloženo čak milijardu i 440 milijuna kuna. 

Više o ovoj temi poslušajte u prilogu u kojem govore ministar Oleg Butković, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava te ravnatelj Lučke uprave Vukovar Alen Jakumetović. 

Izjave Oleg Butković, Gabrijela Žalac, Ivan Penava i Alen Jakumetović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.