Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar: Grad dodijelio nove bespovratne potpore poduzetnicima

19.04.2021.

12:51

Autor: Marija Vukasović Petrinović

foto: Grad Vukovar/ M.Šlafhauzer

foto: Grad Vukovar/ M.Šlafhauzer

Foto: - / -

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa svojim je zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke uručio je poduzetnicima ukupno 74 ugovora. Grad sufinancira troškove 43 obrta i 31 trgovačkog društva s ukupno 638 zaposlenih. U koronakrizi zaposleno oko 250 ljudi.

Riječ je o 2,7 milijuna kuna vrijednim ugovorima vukovarskim poduzetnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu za ovu godinu.

Gradonačelnik  Vukovara Ivan Penava zaželio je poduzetnicima uspješan nastavak poslovanja, istaknuvši kako suradnja s vukovarskim poduzetnicima kontinuirano donosi izvrsne rezultate. To potvrđuju podaci o porastu broja radnih mjesta.

"Program poticanja gospodarstva uspješno provodimo godinama, a ovom mjerom poduzetnicima pružamo siguran izvor prihoda. Kroz otvorenu komunikaciju s njima stvorili smo kvalitetnu suradnju i povjerenje, a to nam potvrđuje i činjenica da su sredstva od 2.700.000,00 kuna iskorištena u rekordnom roku" - rekao je Penava.

Javni poziv bio je otvoren 16. veljače 2021. godine, a zbog utroška financijskih sredstava zatvoren je 6. travnja 2021. godine. Maksimalan iznos potpore iznosio je 200.000,00 kuna.

"U činjenici da poduzetnici koji su ostvarili potporu upošljavaju preko 600 ljudi treba tražiti uzroke lijepih brojki, pa smo čak i u godini koronakrize brojali 243 radna mjesta više. Posljednjih 5 godina imamo točno 1177 radnih mjesta više, a ove znamenke u prvi plan stavljaju priče o Vukovaru kao gradu koji se nalazi visoko na ljestvici gradova u Hrvatskoj u pogledu subvencija poduzetnicima" -  zaključio je gradonačelnik.

Zbog rekordno iskorištenih sredstava po prvom Javnom pozivu, Grad Vukovar otvorio je Drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima na području grada Vukovara za 2021. godinu kojim je osigurano 1,1 milijun kuna. Time je ove godine u gospodarstvo za bespovratne potpore poduzetnicima izravno plasirano 3.800.000,00 kuna. Poziv je u tijeku, a otvoren je do iskorištenja sredstava ili do 26. travnja 2021. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.