Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar: Gradom u potrazi za pisanicama

27.03.2021.

11:56

Autor: Marija Vukasović Petrinović

fotografije: HRT/mvp i Grad Vukovar

fotografije: HRT/mvp i Grad Vukovar

Foto: - / -

U Vukovaru ususret Uskrsu u akciji Grada i Turističke zajednice najmlađe od jutros veseli uspješna potraga za pisanicama. Kako bi upoznali svoj grad i njegove znamenitosti, skrivene su na najznačajnijim mjestima, a svaki sudionik koji ih pronađe bit će nagrađen.

Gradom je od jutros prošetao uskrsni zeko i pozvao svoje najmlađe prijatelje, inspektore u potrazi, da mu pomognu pronaći izgubljene pisanice kako bi svi spremno dočekali Uskrs.

Akciju su na vukovarskom korzu predstavili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktorica Turističke zajednice Marina Sekulić, prisjetivši kako je ovakav događaj održan i 2019. godine u Park-šumi Adica. Bio je virtualnog karaktera, a Vukovar je tada postao prvi grad u kojemu je održana virtualna potraga za pisanicama.

"Turistička zajednica grada Vukovara uvijek misli na naše najmlađe. Ove godine ideja je povezati tradiciju i vjeru s igrom i akcijom, a u svrhu upoznavanja svoga grada i njegovih znamenitosti" rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić ispričala je kako riječ o pisanicama koje su oslikala djeca Dječjeg vrtića I Vukovar, a raspoređena su na potezu od Luke Vukovar do Vukovarskog vodotornja.

"Akcija je edukativno-zabavnog karaktera jer se potražnja odvija uz pomoć mapa koje prikazuju grad i moguća mjesta gdje su skrivene pisanice, a svaka pisanica donosi nagradu koju djeca mogu preuzetu u uredu Turističke zajednice", objasnila je Sekulić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.