Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar: Nagrade za izvrsne studente

13.10.2020.

20:55

Autor: Radio Osijek/ MP

foto: Grad Vukovar/ M.Šlafhauzer

foto: Grad Vukovar/ M.Šlafhauzer

Foto: - / -

Već petu godinu Grad Vukovar nagrađuje izvrsne studente. "Potičemo uspješnost u obrazovanju mladih i nastojimo zadržati obrazovane u izgradnji ljepšeg i kvalitetnijeg životnog standarda cjelokupne zajednice na području grada"- rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uručio je nagrade za četrnaest izvrsnih vukovarskih studenata u iznosu od 1.000,00 kuna za svakog studenta. Nagrade su primili studenti koji su ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00. u akademskoj godini 2018./2019. Nagrađeni studenti su izvrsni u studijskim programima: medicina, dentalna medicina, engleski jezik i književnost i pedagogija, učiteljski studij, glazbena pedagogija, psihologija, fizioterapija i trgovina.

„Nagrađivanjem izvrsnih studenata poručujemo kako prepoznajemo i cijenimo njihov trud i rad. Vjerujemo kako je ovo, uz stipendije kojima ih podržavamo u školovanju, lijep dodatak studentskome budžetu, ali prije svega željeli smo im javno čestitati na uspješnosti. Smisao ovoga projekta je isticanje najboljih rezultata i dodatna motivacija za sve studente da tijekom cijeloga studija ostvaruju maksimalno dobre rezultate kako bi naš grad naposljetku dobio što bolji i kvalitetniji kadar koji će nastaviti reproducirati tu izvrsnost na korist svih građana,“ rekao je gradonačelnik Penava poručujući kako su upravo ti mladi ljudi budućnost Vukovara.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček podsjetio je kako je ova nagrada samo jedna od niza mjera kojima Grad Vukovar prati sve odgojno-obrazovne kategorije već od vrtićkih skupina pa do studenata.

„Grad Vukovar velikim dijelom sufinancira troškove vrtića. Školarcima već godinama osiguravamo preobuku i bilježnice, a od ove godine i radne bilježnice. Srednjoškolci imaju besplatan prijevoz, a redovni studenti stipendije,“ rekao je zamjenik najavljujući natječaj za stipendije koji se očekuje krajem listopada. Također, istaknuo je kako se ovim mjerama nastoji roditeljima učenika i studenata nastoji olakšati svakodnevnica, ali im dati i dodatni motiv da svoja znanja prenesu na razvoj zajednice u kojoj žive.

 
 
Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.