Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar nije i nikada neće biti grad "slučaj"

17.01.2019.

13:50

Autor: Ksenija Zelenić

Foto - Radio Osijek HRT

Foto - Radio Osijek HRT

Foto: - / -

"Ukazivanje na nepoštivanje hrvatske himne i zastave, nije državna politika, stoga u potpunosti podržavamo gradonačelnika Vukovara, Ivana Penavu", čulo se,među ostalim, na konferenciji za novinstvo Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara.

Koordinacija je okupila 100-tinjak Udruga iz cijele Hrvatske. Predsjednik Koordinacije Franjo Šoljić rekao je kako svi oni koji ovih dana "ruju" po Vukovaru, rade na štetu svoje djece.

Posebno se ukazalo na multikulturalnost i činjenicu kako su na području Vukovara 22 nacionalne manjine. To dovoljno govori koliko su potrebni zajednički vrtići i škole, a ne dvojezični u kojima se među ostalim uči neka druga povijest istaknula je predsjednica Udruga braniteljica Domovinskog rata Hrvatske, Svjetlana Dželalija Kovačić.
Predsjednik Koordinacije Šoljić osvrnuo se i na slučaj branitelja koji je provalio u stan, nije iz Vukovara, nema prijavljeno mjesto prebivališta  na području Vukovara, a koliko znaju u Koordinaciji, nema ni status branitelja. Takvo ponašenje se ne može tolerirati i uvijek ćemo ukazivati na istinu i čnjenice.
"Ovakvi slučajevi nanose veliku štetu cijeloj braniteljskoj populaciji", rekao je Franjo Šoljić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.